Mellandagsrea


Det har varit så mycket nu med REAN i butiken och allt.. Jag tror ingen kan förstå vilken press det är och hur mycket jobb det är.. Speciellt när det är din egen butik. Allt som ska organiseras, man ska tänka, man ska kämpa för ett mål i budgeten och allt annat runtomkring. Från att vi öppnade kl 09.00 på annandagen var det helt fullt till 16.00. Vi fick stå två i kassan vid vissa tillfällen och hela butiken flög haha. Det låg kläder på golvet, på bordet var det en stor hög som alla rotade i och allt var ett enda stort KAOS. När man är mitt i allt det så känner man inte hur trött man är för adrenalinet är på högsta nivån.

Men tack o lov så blev det en lyckad rea! Jag nådde mitt mål och jag hade jätte bra försäljning. Men jag har varit så trött att jag inte ens har öppnat min dator, inte kollat mina mail, ingenting. Jag har absolut inte orkat! Jag somnade på soffan halv 8 i måndags, sov sen 14 timmar. Slut som artist kan man säga.
Så det är anledningen till hur segt det är här.. Jag lovar att jag ska bli bättre nu! Snart börjar alla vårsaker trilla in och mässorna för HÖST/VINTER 2012 närmar sig.

Här är några försenade bilder från min julafton. Hade det jätte mysigt med de närmaste ♥

Julstämning hemma hos min morbror och hans fru

Busfröna Zache & Zixten i väntan på tomten



På väg till jobb

Förlåååååt.. Jag la aldrig upp någon tävling i söndags. Men jag har verkligen inte haft tid. Det har varit så
mycket nu med allt att datorn har blivit drabbad.. Jag har inte ens orkat ha den igång. Men det ska bli bättring!

Vi har haft julbord med Egoo & Fröken Ethel, vi har varit hos mig med Fam. Sörensen, jag har jobbat, handlat julklappar, och ja en hel del annat.. Ibland hinner man helt enkelt inte med!

Men eftersom tävlingen inte blev av så tänkte jag att jag lottar ut 2 saker till helgen! Så det blir två vinnare :)

En liten bild på mina pepparkakor jag gjorde i veckan.


Julklappar

Idag har jag varit iväg och köpt de första julklapparna. Det är nästan det bästa jag vet med julen, att gå runt i stan i alla små butiker och hitta inspiration till vem och vad man ska köpa. Jag ska ta en hel dag ledigt även nästa vecka så att jag kan köpa de sista klapparna. Det är mysigt att kunna lägga dem under granen också nu när jag väl har en gran :)

Är i min pojkväns butik nu för han skulle köpa julklappar till julklappsleken i morgon :-) sen blir det Ica för mig & sen hem.


VINNAREN


Vinnaren i lottningen av adventstävlingen blev

SANDRA!

Du hade ingen bloggadress som jag kunde länka, men jag har skickat ett mail till dig om mer info :)

Tack ännu en gång för alla bidrag, nästa söndag är det dags för den sista.. och kanske bästa? tävlingen.

Nu måste jag skynda mig, vi ska hinna lite saker innan vi öppnar!
Kram på er! ♥


Lucia


Igår kväll efter jobb var vi hemma hos Frank och Helene och hade det mysigt. Åt hemmabakade bullar och drack glögg.
Denna veckan är fullspäckad. Idag efter jobb ska jag hem och städa undan allt efter i söndags. Jag sov hos Davve inatt så jag har inte hunnit vara hemma. Sen ska papperna vara inlämnade för November innan veckan är slut... Till helgen blir det på fredag julklappsleken med Frank och Helene och sen julbord med Egoo och Fröken Ethel på Madame på lördag och hem till Sabrina & Dennis på söndag för att planera nyår! Sen nästa helg är det julafton, herregud alltså.. Hur ska man hinna allt? Jag har inte ens köpt en enda julklapp................



Vår lilla gran ♥ förlåt för lite dålig bildkvalité.


ADVENTSTÄVLING DEL 3


Idag drog det ut på tiden lite med adventstävlingen! Jag har ju haft mina tjejkompisar på besök ikväll så det har varit fullt upp med det. Men jag tänkte jag skulle hinna med det innan 12 iallafall :)


Så därför kör vi en extra dag, så på TORSDAG lottar jag ut vinsten!!

Idag är det en ny mysig kofta som faktiskt är inför vår kollektionen från CREAM.

Skriv en kommentar och din mailadress för att vara med och tävla.

Lycka till!



Värde 649:-



God morgon


Nu har jag varit väldigt dålig på att skiva här, men jag har bara haft så mycket annat omkring mig nu. Igår var var det vår sista idolkväll! Vi, Louise, Emelie och Natahlie och jag har följt idol mer eller mindre hela säsongen. Nästan varje fredag har vi varit hemma hos en av oss och hejjat! Men igår blev vi mest bara arga och frustrerade. Det som Alexsander Bard gör är ju bara personangrepp. Man säger inte så i en final.. Vi tyckte såå synd om Robin. Så när Amanda sjöng vinnarlåten bytade vi kanal, haha!

I dag är det lördag och det betyder att jag är ledig! Jag ska iväg och försöka hitta en gran och sen ska vi pynta den ikväll. Har längtat efter att ha en julgran i min första lägenhet. Sen ska jag baka en pepparkaksdeg inför i morgon. Jag har min farmors gamla recept som är det bästa!

Mina fina tjejer hemma hos mig igår♥



JUL DEKORATION


Bland annat detta kom idag från leveransen av Affari. Nu väntar jag på lite julsaker till från märket Broste Copenhagen som jag kommer att börja samarbeta med från och med nu mitten på december. Vi ska vara några tjejer hemma hos mig på söndag och baka julgodis och ha julklappsleken. Så jag tänkte försöka få fatt i någon gran till dess så det blir lite julstämning :) Granen ska endast innehålla vitt och silver. Möjligtvis lite rött för det gör ju trots allt att det blir lite mer jul över det hela...






Inspiration


Såhär hade jag velat vakna upp på julafton! Så himla mysigt.




VINNARE AV ADVENTSTÄVLINGEN


Efter lottning blev vinnaren lilla Elin som också bor i Helsingborg!!

GRATTIS till dig!
Jag har skickat ett mail till dig :)


http://klaeli.blogg.se/

Snart är det söndag igen, vilket betyder NY tävling om något från butiken.
Tack för alla bidrag och ert engagemang, det fanns många roliga kommentarer :)



Starta eget


Nu har jag skrivit ihop lite av det viktigaste att tänka på om man vill starta en butik.


 

Varning för långt inlägg! : )


 

Till att börja med måste man självklart ha en idé som man känner är unik eller som hade kunnat komplettera vad som redan finns ute på marknaden. Det är nästan aldrig bra att starta upp något som redan finns (om det inte är jätte stor efterfrågan på just de märkena eller den stilen). Fundera ut vad som fattas i den staden du bor i, och sen får man nästan göra någon sorts research för att se vad folk saknar.


 

Steg två är finansieringen. Det krävs en del pengar för att starta upp något helt nytt. Inte bara pengarna som går åt till exempel köp av lokal, renovering, inköp av kläder osv. Utan man måste även tänka långsiktigt. Göra en budget på vad du ska klara dig på OM du inte skulle sälja tillräckligt under första året. Det vill säga inte kunna ta ut någon lön. Sen måste du hela tiden ha i baktanke till hyra för ett år, alla inköp du gör under året och alla små utgifter som försäkringar, el, påsar, kvittorullar osv.

 


- Det finns hjälp att få om man inte har till hela finansieringen. Bland annat hos banken, men då måste du oftast ha haft fast anställning minst 1eller 3 år om du ska ta privat lån. Företagslån är ännu svårare att få på banken, då måste man nästan ha en bra kontakt sedan innan.

Annars finns tex ALMI som hjälper unga företagare att starta eget. De har högre ränta men dem riskerar mer än vad bankerna gör, så därför är det lättare att få lån genom dem.

Men det bästa är såklart om man har det själv, då kan man till exempel använda lite av sitt eget kapital och sen låna resten.

 


- Arbetsförmedlingen har även starta eget bidrag om man är över 25!

 


- Sen kommer man till det roliga! Spana efter en passande lokal, leta efter märken som kan fungera och som man känner att man kan sälja där man bor. Det kan ta väldigt lång tid innan man känner att allt blir rätt. Det kanske tar flera år innan en bra lokal på bra läge dyker upp. Man måste ha lite tålamod..

 


- Kläder köper man in antingen genom olika mässor som man kan åka på runt om i världen eller så bestämmer man möte med ett märke som kommer antingen till dig eller så får du ta dig till deras showroom. Det är så olika från märke till märke. Men de flesta stora märkena finns ju på mässan! Så nu i januari, februari och mars ska vi på tre olika mässor. I januari på Bread & Butter i Berlin, i februari Bella Center i Köpenhamn och i mars MICAM mässan i Milano. Då köper vi in för höst/vinter 2012. Jag tycker det är kul att det finns lite blandat i en liten butik. Då blir det mer unikt för kunden!

 


- Det finns även det alternativet som jag har gjort. Ta över en befintlig butik som redan har sin kundkrets, sina märken och sin nisch. Känner du att det finns några butiker i stan som du hade velat driva så är det aldrig fel att skicka iväg ett mail eller gå till butiken och berätta att man är intresserad om dem någon gång funderar på att sälja.

Jag hade turen att jobba som anställd här innan jag tog över, vilket är det bästa eftersom då kan man se med egna ögon att det fungerar.


 

Sen måste man tänka på att i många tillfällen är det svårare än vad man tror och inte alltid en dans på rosor. Du har ofta konkurrenter, du måste hela tiden ha något nytt för de återkommande kunderna annars tröttnar dem, du har hela tiden fakturor, moms, skatt osv att hålla reda på. Du måste även veta att butiken ska vara öppen varje dag.. Varje dag måste dörrarna öppnas en viss tid och sen ha öppet fram till stängning. Så för att kunna vara ledig måste du ha så pass bra omsättning så att det även täcker en lön för någon anställd med sociala avgifter och skatt.


 

Men är det en dröm så är det. För mig överväger allt det roliga med att ha en egen butik. Jag får syssla med det jag brinner för, jag har alltid tillgång till kläder, jag kan köpa in precis det jag tycker om, jag kan välja att vara ledig ibland, all kundkontakt och all respons man får från kunderna. Det är helt enkelt världens bästa jobb! Jag sa flera gånger när jag var lite yngre att jag någonting i framtiden skulle ha en butik. Vill man bara något tillräckligt mycket och ser det framför sig så  tror jag att man kan göra precis vad man vill!

 


 

Undrar ni något mer så är det bara till att fråga


MICAM i milano som är en sko mässa.


Tävlingen fortsätter....



Jag tänkte att vi skulle ha igång tävlingen lite fler dagar denna gången så att fler har chans att vara med!

Så på onsdag den 7 December lottar jag ut en vinnare.







Årets första snö!

Nu snöar det och jag kan inte låta bli att tycka det är mysigt!


ADVENTSTÄVLING DEL 2


Då var det 2:a advent idag och julen närmar sig..

Det är dags för den andra tävlingen, som är en grå LISE SANDAHL BLUS!

Storleken är ONE SIZE vilket betyder att den passar S - M - L


För att vara med och tävla så skriver du en kommentar till detta inlägget med din mailadress!

Lycka till!




Värde: 499:-

På Phuun Thai

Just nu är vi på Phuun Thai, Helsingborgs godaste thai restaurang. Jag tar alltid kyckling i röd curry! Har ni inte smakat det innan så gör det, så himla gott! Så nu blir det friterad banan glass till efterätt. Känns som jag kommer rulla hem ikväll :-)

Det är lite mycket nu och jag tycker egentligen inte om att blogga från mobilen för det blir inte lika fina inlägg men så får det bli vissa dagar :) ska på bio och se twilight nu kl 21. Svarar på era kommentarer i morgon! Hoppas att ni får en bra fredag och en mysig helg.



Lite tråkig nu


Det har varit lite mycket nu med butiken och även här hemma. Allting ska alltid komma samtidigt. Både med pappersjobb, planeringar, inventeringar, och sen tvättider, städning och matlagning. Men det är kul när man har många bollar i luften samtidigt. Det gäller bara att sova och äta bra så blir allt mycket lättare. Förlåt att jag varit lite tråkig de senaste dagarna, men så blir det ibland!
Ikväll har jag skickat ut erbjudande till alla kunder inför julskyltningen på söndag. 30% rabatt på valfri vara!
Sen får ni inte glömma hålla utkik efter adventsjulklappen på söndag ;)

Tänkte även skriva ihop ett inlägg om vad man ska tänka på om man ska starta eget, eller starta en egen butik som kommer upp senare. 




RSS 2.0